top of page
  • _

Vrste viza

VRSTA VIZA ZA KANADU -ukratko

Postoji nekoliko razlicitih vrsta viza. Osnovna podela je na Povremene ( Privremene) i Stalne.

Privremene-Povremene vize:

1. Posetilacke (Turisticke)

2. Radne

3. Studentske

4. Poslovne

5. Ziveti i raditi u programu za pruzanje pomoci

Stalne (Useljenicke) vize

1. Za nezavisne kandidate po osnovu strucnosti

2. Za nezavisne kandidate po osnovu biznisa

- Samostalno zaposljena lica

- Preduzetnici

- Investitori

Specijalni program za izbegla i proterana lica

- sponzorstvo Vlade

- sponzorstvo grupe lica

- sponzorstvo rodjaka

Provincijski programi

- za strucna lica

- za biznismene

- za radnike

Svaka od ovih viza ima svoje uslove i kriterijume,koji su postavljeni kanadskim imigracionim zakonom i regulativama. Kandidat mora ispuniti sve trazene uslove da bi se kvalifikovao.

Postupak za useljenicku i radnu vizu u redovnim I posebnim programima prolazi kroz 4 faze. Od toga, 2 faze su strucne i kod njih se vrsi usaglasavanje sa zakonskim kvalifikatornim uslovima. Druge dve faze su formalne (medicinski pregled i sigurnosna provera).

Svaka od faza moze biti eliminaciona. Postupak moze trajati od nekoliko meseci pa i preko godinu dana i, zavisi od toga gde se vodi, kako se vodi i za koju vrstu vize.

Postupak za posetilacku vizu je relativno kratak.Ukoliko su prikupljena sva dokumenta, od podnosenja zahteva do izdavanja vize ce proci od 15-30 dana. Kod produzenja vize, situacija je nesto drugacija, jer se postupak vodi u Kanadi. .


7 views0 comments

Recent Posts

See All

Boutique Law Firm

This Law Office is dealing mostly with conflict of laws among different counties in various personal situations. Comparative legal analysis of International law regulations / Criminal - Family - Civil

Programi / Bodovni sistem

Kanada najbolja zemlja na svetu po kvalitetu zivota U.S. News & World Report Već petu godinu zaredom ljudi iz celog sveta su Kanadu proglasili najboljom državom po kvalitetu života. Od anketiranih zem

bottom of page