top of page
  • _

Vrste viza

VRSTA VIZA ZA KANADU -ukratko

Postoji nekoliko razlicitih vrsta viza. Osnovna podela je na Povremene ( Privremene) i Stalne.

Privremene-Povremene vize:

1. Posetilacke (Turisticke)

2. Radne

3. Studentske

4. Poslovne

5. Ziveti i raditi u programu za pruzanje pomoci

Stalne (Useljenicke) vize

1. Za nezavisne kandidate po osnovu strucnosti

2. Za nezavisne kandidate po osnovu biznisa

- Samostalno zaposljena lica

- Preduzetnici

- Investitori

Specijalni program za izbegla i proterana lica

- sponzorstvo Vlade

- sponzorstvo grupe lica

- sponzorstvo rodjaka

Provincijski programi

- za strucna lica

- za biznismene

- za radnike

Svaka od ovih viza ima svoje uslove i kriterijume,koji su postavljeni kanadskim imigracionim zakonom i regulativama. Kandidat mora ispuniti sve trazene uslove da bi se kvalifikovao.

Postupak za useljenicku i radnu vizu u redovnim I posebnim programima prolazi kroz 4 faze. Od toga, 2 faze su strucne i kod njih se vrsi usaglasavanje sa zakonskim kvalifikatornim uslovima. Druge dve faze su formalne (medicinski pregled i sigurnosna provera).

Svaka od faza moze biti eliminaciona. Postupak moze trajati od nekoliko meseci pa i preko godinu dana i, zavisi od toga gde se vodi, kako se vodi i za koju vrstu vize.

Postupak za posetilacku vizu je relativno kratak.Ukoliko su prikupljena sva dokumenta, od podnosenja zahteva do izdavanja vize ce proci od 15-30 dana. Kod produzenja vize, situacija je nesto drugacija, jer se postupak vodi u Kanadi. .


3 views0 comments

Recent Posts

See All

This Law Office is dealing mostly with conflict of laws among different counties in various personal situations. Comparative legal analysis of International law regulations / Criminal - Family - Civil

Kanada najbolja zemlja na svetu po kvalitetu zivota U.S. News & World Report Već petu godinu zaredom ljudi iz celog sveta su Kanadu proglasili najboljom državom po kvalitetu života. Od anketiranih zem

bottom of page